Software/apparatuur

Bij eye tracking is er sprake van een grote hoeveelheid diversie aan eye tracking apparatuur en software. Daarom kunt u hieronder lezen welke software en apparatuur we bij neurUX gebruiken en waarom.

Software

Eye tracking Software

Bij neurUX wordt er gebruik gemaakt van de software van iMotions. iMotions is een bedrijf gespecialiseerd in eye tracking software met de missie om menselijk gedrag te onderzoeken en begrijpen. Dit doen ze niet alleen voor de wetenschap, maar ook voor het bedrijfsleven. Het Deense bedrijf doet dit met een groeiende gemeenschap van boven de 70 onderzoeksinstituten in meer dan 70 verschillende landen. Zo zijn er andere grote universiteiten als Harvard, Oxford, McGill, maar ook grote bedrijven als BMW, Unilever en GSK die klant zijn van iMotions.

De iMotions software is door zijn innovaties en kwaliteit al een grote naam in de eye tracking wereld. Zo werkt iMotions ook samen met 22 partners, waaronder namen als Tobii, Gazepoint en Pupil Labs. Samen met zijn partners en groeiende gemeenschap zorgt iMotions ervoor dat het up to date blijft met de snel innoverende eye tracking markt. Dit is de reden dat we bij neurUX gekozen hebben voor de software van iMotions.

Apparatuur

Tobii Pro Nano

– Makkelijk te gebruiken
– 60 Hz
– Nauwkeurigheid van 0,3° bij optimale omstandigheden 
– Compact
– Ook werkend bij verandering van licht in de omgeving

 

 

Gazepoint GP3

– Makkelijk te gebruiken
– 60 Hz
– 5- of 9-punts kalibratie
– 25cm (horizontal) x 11cm (vertical) movement
– Nauwkeurigheid van 0,5-1°

Pupil Labs Invisible

-Werelds eerste deep learning bril
-Werkt in alle omgevingen
-Hoge kwaliteit gaze data 
-Praktisch ontwerp
-Gebruiksgemak voor de respondent
-Hoeft niet te callibreren
-Sample rate van 200 Hz

Pupil Labs Core

 

-Pupil core is naast een product ook een open platvorm wat gebruikt wordt door een globale gemeenschap van onderzoekers
-Modulair, duurzaam en licht
-Sample rate van 200 Hz

Eye tracking Apparatuur

Bij eye tracking is er sprake van verschillende soorten apparatuur met verschillende doeleinden. Zo maken we bij neurUX gebruik van eye tracking apparatuur voor scherm gerelateerd onderzoek en eye tracking brillen voor ruimer onderzoek in de wijde wereld.

Scherm gerelateerde eye tracking

Scherm gerelateerde eye tracking apparatuur maakt het mogelijk om door middel van opnames de reactie op multimedia-stimuli te analyseren. Zo is het bij neurUX mogelijk om afbeeldingen, video’s, websites, games, software-interfaces, 3D-omgevingen en mobiele telefoons te onderzoeken voor beter inzicht in de visuele aandacht en gebruikerservaring.

De scherm gerelateerde onderzoeken worden bij neurUX gedaan door middel van de Tobii Pro Nano en de Gazepoint GP3 om het best mogelijke resultaat te krijgen. De keuze voor deze scherm gerelateerde eye trackers komt door de compatibiliteit met de iMotions software en de klasse van de visuele resultaten.

Eye tracking brillen

Door middel van eye tracking brillen kunnen we zien hoe respondenten de echte, dynamische wereld zien en hiermee omgaan. De eye tracking brillen maken het mogelijk om de realistische hedendaagse bezigheden vast te stellen en te onderzoeken. Denk aan het onderzoeken van hoe de respondent een menukaart, brochure of tijdschrift leest tot aan het kijk- en gebruikersgedrag van de respondent in een supermarkt. Voor deze verschillende soorten situaties wordt er bij neurUX van verschillende soorten eye tracking brillen gebruik gemaakt. Zo wordt er voor onderzoeken in de wijde wereld gebruik gemaakt van de Pupil Invisible, terwijl de Pupil Core eerder gebruikt wordt voor statischer onderzoek als in het lezen van een menukaart, brochure of tijdschrift.

Wilt u meer weten over de eigenschappen van de eye tracking brillen zelf? Neem dan gerust een kijkje op de website van Pupil Labs.